Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Skolaboval v aute, sanitky sa k nemu nedostali

ilustračné foto
ilustračné foto

OPAVA - Počasie v stredu ráno zavinilo smrť muža na Opavsku. Skolaboval v aute, ktoré uviazlo v závejoch. Záchranári sa k nemu dostávali hodinu. Na miesto sa snažili prísť až tri sanitky. Cestu im ale komplikovali záveje a neprejazdné cesty. Pacient nakoniec zomrel.

Muž so svojim autom ráno skončil vo snehovom záveji na ceste medzi obcami Hlavnice a Bratříkovice na Opavsku. Podľa svedkov, ktorí ho našli, bol už vtedy v bezvedomí.

Záchranári sa ale k nemu nedostali. Dopravu im skomlikovali záveje a nepomohlo ani auto SUV Nissan, ktoré viezlo lekárku. Na ceste pred nimi totiž už uviazlo niekoľko áut, ktoré ju úplne zablokovali. Nepomohol ani privolaný traktor. Autá sa vrátili a snažili sa nájsť inú cestu.

Medzitým vyslali na pomoc ďalšiu posádku s lekárom. Tá nakoniec k pacientovi došla. Záchranárom teda trvalo viac ako hodinu, kým sa k mužovi dostali. Bol stále v aute a na mieste sa mu niekoľko ľudí snažilo poskytnúť prvú pomoc. Nepodarilo sa im ale muža vytiahnuť. Pod vedením operátorky záchrannej služby začali pacienta resuscitovať na sklopenom sedadle priamo v aute. Ešte pred príchodom terénnej sanitky ale pacient zomrel. Príčinu smrti určí pitva. Pravdepodobne mu zlyhalo srdce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu