Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Husté sneženie a vietor zasiahol Záhorie

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Topky.sk)

TRNAVA – Husté sneženie a silný nárazový vietor komplikujú dopravu aj na území Trnavského kraja, a to najmä na Záhorí. Ako informoval námestník Správy a údržby ciest kraja Boris Valašek, zhoršená zjazdnosť je v súčasnosti v úsekoch Prietržka – Vrádište, Mokrý Háj – Skalica, Holíč - Petrova Ves a v okolí Cerovej.

Cestári v týchto úsekoch zapojili aj snehovú frézu, nevedia však, dokedy ich udržia prejazdné. „Ak bude takto naďalej snežiť, situácia sa bude zhoršovať,“ uviedol Valašek. Medzi Holíčom a Petrovou Vsou navyše podľa portálu www.stellacentrum.sk odstraňujú následky dopravnej nehody a havarované osobné autá tu blokujú jeden jazdný pruh.

Podľa Valaška sú ostatné úseky ciest v kraji zjazdné, vrátane horských priechodov Havran a Biela Hora, je na nich asi päťcentimetrová vrstva snehu. „Posypali sme už všetko, v súčasnosti už len odhŕňame,“ povedal Valašek. K dispozícii majú menej ako 100 mechanizmov. „Tentokrát sa nám nepodarilo zohnať viac,“ skonštatoval Valašek.

Správa a údržba ciest Trnavského kraja v zime udržuje 1 857 kilometrov ciest, z toho 268 kilometrov ciest I. triedy, 531 kilometrov ciest II. triedy a 1 058 kilometrov ciest III. triedy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu