Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

České mestá vyhlasujú kalamitný stav, havarovali aj dve sanitky

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Silné sneženie, ktoré zasiahlo v noci na stredu územie Českej republiky, spôsobilo vážne problémy doprave aj obyvateľom miest.

Napadlo totiž až 30 centimetrov nového snehu, ktorý v kombinácii so silným vetrom spôsobil ťažkosti aj železniciam. Tie museli pre záveje uzavrieť 25 lokálnych tratí. Problémy majú aj cestári, ktorí pre množstvo snehu na niektorých miestach ani nemohli vyjsť na komunikácie.

S metrovými závejmi bojujú tri mestá - Jeseník, Náchod a Jaroměř, v ktorých dokonca vyhlásili kalamitný stav. Pre silný vietor a sneženie sú bez elektrického prúdu stovky domácnosti na Šumpersku, Novojičínsku Opavsku, píše český spravodajský portál iDNES.cz.

Nepriaznivé poveternostné podmienky spôsobili aj množstvo nehôd, pri jednej z nich havarovala sanitka a niekoľkokrát sa otočila okolo svojej osi. Pacientka, ktorú viezla, zahynula. Vozidlo záchrannej služby bolo účastníkom nehody aj na Novojičínsku, kde sanitka zostala stáť na železničnom priechode a narazil do nej vlak. Pri incidente však nikto neutrpel zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu