Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Skrížené kamióny upchali cestu na Prievidzu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

TRENČÍN – Pre husté sneženie sú v Trenčianskom kraji takmer neprejazdné dva úseky.

Vodiči sa dostanú do kolón medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou, na hlavnej ceste zo stredného Považia na hornú Nitru pri motoreste Radar neďaleko Mníchovej Lehoty sa skrížili kamióny a dlhý čas bola neprejazdná. Riaditeľ Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja Stanislav Lališ uviedol, že v súčasnosti je sprejazdnený jeden pruh. Situáciu tam podľa neho skomplikovali dva ruské kamióny s letnými gumami. Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová uviedla, že neprejazdný je aj úsek medzi Novým Mestom nad Váhom a Starou Turou.

Vodiči majú problém aj s prejazdom cez priechod Brezina medzi Novákmi a Dolnými Vestenicami. Dopravu tam riadia policajti. V ostatných okresoch je podľa Hlaváčovej situácia relatívne dobrá, čo znamená, že cesty sú prejazdné. Všetky cesty Trenčianskeho kraja sú zasnežené, v celom kraji stále sneží. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre kraj výstrahu I. stupňa. Má snežiť do večera, napadnúť by malo osem až pätnásť centimetrov snehu. Taktiež hrozí riziko vytvárania snehových závejov a jazykov.

SAD Trenčín zaznamenala dve nehody. Najskôr im ráno v Myjave pri obchodnom dome Billa do autobusu vrazil kamión. Našťastie ešte bol prázdny, vodičom sa nič nestalo. Pri Jure pri Bratislave osobné auto nedobrzdilo a zozadu vrazilo do autobusu na linke Myjava – Bratislava. Bolo v ňom viac ako 30 ľudí. Ako dodala hovorkyňa SAD Trenčín Ivana Strelcová, podľa jej informácií sa ani pri tejto nehode nikomu nič nestalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu