Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Indické letiská vyhlásili pohotovosť!

Letisko v Naí Dilí
Letisko v Naí Dilí

NAÍ DILLÍ - Indické letiská sú v piatok v stave vysokej pohotovosti po tom, ako spravodajské služby zachytili informáciu, že militanti napojení na medzinárodnú teroristickú sieť al-Kájda plánujú uniesť lietadlo.

Takýto útok by bol prvým väčším teroristickým činom proti Indii od novembra 2008, keď 10 militantov v uliciach Mumbaja zabilo počas troch dní 166 ľudí.

Hovorca úradu pre letectvo Múšumi Čakravarty uviedol, že letiská vyhlásili poplach vo štvrtok po tom, ako vládu varovali spravodajské služby. Podľa správy v denníku Indian Express, ktorú Čakravarty potvrdil, tajné služby odhalili sprisahanie militantov napojených na al-Kájdu a pakistanskú organizáciu Laškar-i-Tajjiba s cieľom uniesť lietadlo spoločnosti Air India alebo Indian Airlines smerujúce do juhovýchodnej Ázie. U. K. Bansal, vysokopostavený predstaviteľ ministerstva vnútra, uviedol, že bezpečnostné opatrenia boli sprísnené na všetkých letiskách a cestujúci musia podstúpiť prísnejšie prehliadky. Ako informoval Indian Express, tajní agenti budú nasadení na palubu lietadiel v celej oblasti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu