Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Kvôli mobilu v škole majú zbičovať tínedžerku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

RIJÁD/LONDÝN - Súd v Saudskej Arábii nariadil zbičovať údajne neplnoleté dievča. Za incident s učiteľkou kvôli mobilu dostane 90 rán a dva mesiace väzenia. Podľa denníka Al-Vatan má odsúdená okolo dvadsiatky, Amnesty International ale tvrdí, že dievča má len trinásť rokov.

Podrobnosti o incidente nie sú známe. Dievča pristihli v škole s mobilným telefónom, čo je zakázané. Učiteľku údajne napadlo, nie je ale známe ako, ani či jej spôsobilo nejaké zranenie. Pedagogička odmietla dievčaťu odpustiť.

AI vo vyhlásení vyzvala saudskoarabského kráľa Abdalláha na okamžitú intervenciu s cieľom zabezpečiť, aby trest bičovania zrušili.

"Musí tiež (Abdallah) prijať kroky k reforme saudskoarabského zákonodarstva a procesného trestného práva, aby bolo zakázané používanie krutých, neľudských a potupných trestov, najmä bičovanie detí," povedal agentúre AP dočasný generálny tajomník MH Claudio Cordon.

Rozsudok dievčaťu prečítali a ono sa proti nemu údajne neodvolalo. Trest majú vykonať do dvoch dní. Dievčinu by mohla od bičovania ušetriť práve kráľova milosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu