Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Novinárku mali zbičovať pre program o sexe, kráľ ju omilostil

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

RIJÁD - Saudskoarabský kráľ Abdulláh omilostil novinárku zo Saudskej Arábie, ktorú mali zbičovať za účasť v televíznom programe o sexe.

Kráľ tiež rozhodol, že prípad bude riešiť ministerstvo informácií, ktoré sa zvyčajne zaoberá prípadmi porušenia novinárskej etiky. 22-ročnú Rozanu al-Jamiovú odsúdil súd v meste Džidda na 60 rán bičom za účasť na príprave relácie libanonskej TV stanice LBC, ktorá vyvolala kritické reakcie v Saudskej Arábii. Novinárka sa obhajovala, že v programe nevystupovala, ale sa len podieľala na jej príprave. Saudskoarabské súdy rozhodujú na základe prísneho islamského práva šaría.

V spomínanej relácie pod názvom Za červenou čiarou saudskoarabský úradník Mazen Abdul Džavád popisoval svoj sexuálny život, čo je na verejnosti neprípustné. Súd ho v októbri odsúdil na päť rokov väzenia a 1000 rán bičom. Traja muži, ktorí s ním v relácii vystupovali, dostali dvojročné väzenie a 300 rán bičom. TV stanica LBC, ktorú vlastní saudskoarabský multimiliardár a princ al-Walíd bin Talál, nebola za odvysielanie programu potrestaná. Program Za červenou čiarou TV stanica v Saudskej Arábii prestala vysielať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu