Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajt na záchytke dobil novinára na smrť!

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Ruský novinár zomrel v stredu v nemocnici po tom, ako ho brutálne zbil policajt v sibírskom meste Tomsk, informovali tlačové agentúry odvolávajúc sa na miestnych vyšetrovateľov.

Novinár (47) bol v kóme od 4. januára, keď ho hospitalizovali s vnútorným krvácaním po tom, ako ho zbili na miestnej záchytke.

"Obeť zomrela iba pred chvíľou," uviedol pre agentúru Interfax hovorca tomského vyšetrovacieho výboru prokuratúry. Identitu novinára však zatiaľ neprezradil.

Alexeja Mitajeva (26), policajta pracujúceho na záchytke, v súvislosti s incidentom zatkli. Ak ho uznajú vinným, hrozí mu 10 rokov väzenia. Mitajev sa k zločinu priznal s tým, že bol výsledkom nahromadeného stresu z jeho osobného života, povedal pre RIA Novosti šéf vyšetrovateľov Andrej Gusjev. Ako informovali miestne noviny Tomskaja nedeľa odvolávajúc sa na doktorov z jednotky intenzívnej starostlivosti, novinár bol na záchytke aj znásilnený s pomocou rúčky od metly alebo lopaty.

Krátko po incidente odišli od polície traja starší pracovníci a záchytné centrum v Tomsku ležiacom asi 3 tisíc kilometrov východne od Moskvy bolo zrušené.

Podľa novín Tomskaja nedeľa žurnalistu priviezli do záchytného centra po tom, ako naňho susedia zavolali políciu sťažujúc sa na hlasitú hudbu, ktorú počúval, keď vo svojom byte osamote pil.

Zabitie novinára je iba posledným škandálom v ruskej polícii, ktorej reputáciu v poslednom období výrazne poškodili prípady násilných zločinov spáchaných jej príslušníkmi. Začiatkom mesiaca úrady v Moskve zatkli policajta, ktorý v hneve zastrelil vodiča odhŕňača snehu. V decembri bol pred súd postavený ruský policajný plukovník, ktorý mal v amoku zastreliť dvoch a postreliť siedmich ľudí pri incidente v supermarkete v apríli 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu