Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Belgických opilcov rozvážali z osláv Zodpovední mladí vodiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Aj v Belgicku k oslavám konca roka patrilo množstvo jedla, ohňostrojov, ale aj kvantá alkoholu. Tým z belgických flamendrov, ktorí konzumáciu alkoholu neudržali úplne na uzde, ale v noci prišla nečakaná pomoc - Zodpovední mladí vodiči.

Práve tak sa volá združenie, ktorého členovia namiesto bujarých osláv sadajú za volant a zadarmo rozvážajú domov tých, ktorí to prehnali alebo nie sú schopní sa domov dopraviť sami.

Tento rok sa ich do belgických ulíc vydali približne dve stovky. Prácu údajnej mali až do rána a na konto si mohli pripísať tisícku rozvezených oslávencov a asi 400 prepravených áut tých, ktorí nemohli kvôli skonzumovanému alkoholu sadnúť za volant.

Medzi ich "klientov" patrili priatelia alebo príbuzní, ale hlavne tí, na ktorých pri cestách natrafili alebo ktorí zavolali na špeciálne telefónne číslo. V Belgicku, podobne ako v iných krajinách, fungujú aj ďalšie služby podobného typu, aké ponúklo združenie bojovníkov za zodpovednú jazdu a dodržiavanie pravidiel na cestách. Títo takzvaní Bobovia, ako ich v Belgicku volajú, sú však často platení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu