Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédie sa diali aj na Silvestra, muž po hádke skončil do vody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Hoci v mnohých krajoch hodnotia policajti alebo hasiči oslavy príchodu nového roka ako skôr pokojné, ani tentoraz sa neobišli bez požiarov alebo bitiek.

Záchranári ošetrovali opitých ľudí, popáleniny od petárd aj ľudí zranených pri potýčkach. Hasiči často vyrážali k požiarom odpadových nádob a kontajnerov, horeli aj domy vrátane jednej reštaurácie so Silvestrovským programom. Dnešné dopravné nehody si podľa dostupných informácií zatiaľ vyžiadali dva ľudské životy, jeden zrejme opitý muž sa utopil.

Prvý tragický prípad sa odohral dve hodiny po polnoci v Lipoltice na Pardubicku, kde narazil vodič (25) do stromu a na mieste zomrel. Vo vozidle cestoval sám. Do stromu narazil asi o tri hodiny neskôr aj tridsaťročný vodič u Pluhová Žďáru na Jindřichohradecku. Aj on zraneniam podľahol.

Tragicky skončili silvestrovské oslavy pre muža (30) z Otrokovíc na Zlínsku. Muž sa išiel so svojou ženou po nočných oslavách prejsť k rieke, pri malom splave ale po údajných rozporoch skočil do vody. Pátrali po ňom hasiči i policajti, z vody ho asi až po hodine vytiahli mŕtveho. Do rieky chcela z mosta skočiť aj žena nad ránom v Pardubiciach. Samovraždu si nakoniec rozmyslela.

Záchranárov po celej krajine zamestnávali najmä opití ľudia, s policajtmi zasahovali aj u potyčkách a napadnutiach. Nechýbali ani zranenia od pyrotechniky. Zrejme najrušnejšiu noc prežili zdravotníci v Moravskosliezskom kraji, kde riešili stovky prípadov.

Hasiči často vyrážali k požiarom košov a kontajnerov. Vzplali ale aj domy. Zábavná pyrotechnika napríklad spôsobila požiar reštaurácie v Brne-Líšni. Zranený nebol nikto, hoci vnútri reštaurácia Havana a v jej okolí slávili ľudia príchod nového roka. Škoda dosiahla milión korún. V Libereckom kraji zase hasičov zamestnal požiar rekreačného domčeka v Poniklé na Semilsku. Dom bol prázdny, oheň spôsobil škodu za 700.000 korún. Podľa polície ho ale zrejme zapálil zlodej, ktorý dom najprv vykradol a potom chcel ohňom zahladiť stopy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu