Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Airbus v problémoch, posádka v panike, tvrdili cestujúci

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Tá istá zóna, ten istý typ lietadla, podobný čas, rovnaká letecká spoločnosť. Približne šesť mesiacov po záhadnej havárii airbusu, ktorá si vyžiadala 228 obetí, sa na trase Rio de Janeiro - Paríž stroj spoločnosti Air France opäť dostal do silných turbulencií.

Ako informovalo stredajšie internetové vydanie denníka Le Figaro, incident z 29. novembra však na rozdiel od toho júnového dobre dopadol a 203 pasažierov dorazilo do Paríža v poriadku. Letecká spoločnosť incident potvrdila.

Ako uvádza Le Figaro, Airbus A330 počas letu stratil výšku a v krátkom čase sa prepadol o 1 700 metrov. Pasažieri na internete uviedli, že stroj bol podľa ich názoru mimo kontroly a posádka reagovala panicky. Parížsky Úrad pre analýzu nešťastí avizoval, že chce incident bližšie preskúmať. Sľubuje si od toho záchytné body pre vysvetlenie katastrofy spred pol roka.

Stroj typu Airbus A330 s 216 pasažiermi a 12 členmi posádky na palube zmizol v noci z 31. mája na 1. júna nad Atlantickým oceánom približne tisíc kilometrov od brazílskeho pobrežia. Predpokladá sa, že lietadlo sa zrútilo do mora po tom, ako počas preletu cez oblasť silných búrok zlyhali zariadenia na meranie okamžitej rýchlosti. Podľa francúzskych vyšetrovateľov však nie je vylúčená iná príčina. Pátranie po takzvaných čiernych skrinkách, ktoré by mohli poskytnúť vysvetlenie, bolo neúspešné. Pri nehode letu AF 447 z Ria de Janeiro do Paríža zahynuli občania 33 krajín vrátane 72 Francúzov, 59 Brazílčanov, 26 Nemcov a troch Slovákov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu