Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Airbusu Air France zlyhalo riadenie, rozbil sa o hladinu!

Vylovené časti zrúteného airbusu Air France
Vylovené časti zrúteného airbusu Air France

PARÍŽ - Airbus spoločnosti Air France, ktorý sa pred mesiacom zrútil do Atlantiku, sa roztrieštil o morskú hladinu. Oznámili to dnes francúzske úrady, podľa ktorých pred katastrofou v lietadle zlyhalo automatické riadenie kvôli nezrovnalostiam s meranou rýchlosťou.

Podľa úradu pre vyšetrovanie leteckých havárií BEA vyslalo lietadlo kvôli problémom s údajmi o rýchlosti v priebehu piatich minút 24 núdzových signálov. Následne sa odpojil autopilot a nasledoval prechod na normálne manuálne riadenie. Stredisko riadenia letovej prevádzky v senegalskom Dakare potom už nedostalo ďalšie informácie o pohybe stroja.

Jeho pád sa podľa BEA zrýchľoval, na hladinu dopadol zadnou časťou a až pri náraze sa roztrieštil na množstvo kusov, ktorých v priebehu niekoľkých týždňov pátránia vytiahli z mora okolo 640.

Z poskytnutých informácií vyplýva, že posádka bola náhlou zmenou situácie asi prekvapená a nestačila zareagovať. To zrejme nemohli ani cestujúci - žiadna z nájdených záchranných viest nebola nafúknutá, aby sa mohla použiť v mori.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu