Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Signály neboli z čiernych skriniek, tvrdia Francúzi

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo zahraničných vecí v stredu informovalo, že záchranárom sa podľa najnovších správ nakoniec nepodarilo lokalizovať čierne skrinky z lietadla jemenskej leteckej spoločnosti, ktoré sa zrútilo v utorok do Indického oceánu.

Paríž tak spresnil predchádzajúce informácie o tom, že sa podarilo lokalizovať nahrávacie zariadenia s dôležitými dátami, ktorých nájdenie by malo objasniť príčiny tragickej udalosti. Podľa dostupných informácií záchranári zachytili núdzové signály z lietadla, no nejde o čierne skrinky. Informoval o tom britský spravodajský portál BBC.

Štátny tajomník francúzskeho ministerstva zahraničia Alain Joyandet v stredu oznámil, že záchranárom sa podarilo lokalizovať jednu z čiernych skriniek havarovaného Airbusu jemenskej leteckej spoločnosti Yemenia. Signál mali zachytiť v utorok približne 40 kilometrov od najväčšieho ostrova Grande Comore. Stroj typu Airbus 310-300 spoločnosti Yemenia vyštartoval z jemenskej metropoly Saná a pristáť mal v Moroni, hlavnom meste ostrovného štátu Komory nachádzajúcom sa približne 300 kilometrov severozápadne od Madagaskaru. Lietadlo letelo z Paríža s medzipristátím v jemenskej metropole Saná a pristáť malo na Komorách. Stroj však tesne pred pristávaním stratil kontakt s riadiacou vežou. Nehodu zrejme prežilo iba 14-ročné dievča, ostatných 153 osôb na palube je s veľkou pravdepodobnosťou mŕtvych.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu