Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dôchodca pestoval marihuanu, tvrdil že na kúpeľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA- Dôchodca (60) z dedinky Nedvězí neďaleko Olomouca si odsedí dva roky a desať mesiacov za pestovanie marihuany. Rozhodol o tom včera sudca Petr Bednář, ktorý neuveril dôchodcovmu vysvetleniu, že rastliny chcel používať ako liek, napríklad na kúpele.

"V špecializovaných obchodoch je možné kúpiť prípravky na konopný kúpeľ, nie je potrebné investovať toľko prostriedkov do pestovania," cituje sudcu internetový server iDnes.cz.

Miroslav Nádvorník vybudoval na dvoch miestach, v záhradnom domčeku pri dome svojej dcéry a v pivnici domu svojho bratranca, špičkovo vybavené laboratóriá na pestovanie marihuany. Ku každej rastline viedla ihla a čerpadlo v pravidelných intervaloch dodávalo vodu a živiny.

"Išlo o hydropónny systém pestovania, ktorý pochádza z Holandska a u nás sa s ním veľmi nestretávame," cituje iDnes.cz kriminalistu, ktorý prípad vyšetroval. Nádvorníkovi sa podarilo vypestovať okolo päťsto rastlín vysoko kvalitnej marihuany. Jeho dcéra a bratranec, ktorí o celej veci vedeli, dostali podmienku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu