Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Česi môžu pestovať marihuanu: 5 rastlín

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Česká vláda v pondelok rozhodla, aké množstvo rastlín a húb obsahujúcich omamné a psychotropné látky je možné vlastniť beztrestne. Pre vlastnú potrebu je od 1. januára možné vlastniť päť rastlín marihuany alebo štyridsať lysohlávok.

Doterajšie nariadenie považovalo za ilegálne "množstvo väčšie ako malé". Úprava sa rovnako týka zakázaných dopingových látok, pričom viac ako jedna injekcia s takýmito substanciami môže jej vlastníka dostať do väzenia. 21. decembra vláda spresní aj pravidlá týkajúce sa ďalších ilegálnych látok, akými sú heroín, kokaín, extáza a iné.

Ministerstvo spravodlivosti návrhom reaguje na novú skutkovú podstatu trestného činu, ktorú zaviedol trestný zákonník. Tá síce naďalej spočíva v nedovolenom pestovaní rastlín obsahujúcich omamnú alebo psychotropnú látku, ale po novom umožňuje zmierniť trestný postih proti samozásobiteľom. Návrhy nariadenia pripravili experti z ministerstiev spravodlivosti, vnútra, zdravotníctva a poľnohospodárstva, odborníci Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského a ďalší špecialisti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu