Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zadržali dvoch vysokopostavených mafiánov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

RÍM - Talianska polícia v sobotu zadržala dvoch vysokých predstaviteľov mafie. Informoval o tom premiér Silvio Berlusconi len deň potom, čo ho obvinili z kontaktov na mafiu.

Giovanni Nicchi (28), ktorý je druhým najvyšším bossom sicílskej Cosa Nostry, zadržali v byte v centre Palerma, kde sa ukrýval. Nicchi unikal polícii tri roky.

Ďalším zadržaným je Gaetano Fidanzati (74), ktorého zatkli v Miláne. "To je najlepšou odpoveďou na urážky nezodpovedných ľudí, ktorí na mňa hádžu špinu," povedal Berlusconi novinárom. Reagoval tak na výpoveď bývalého mafiána, že on a senátor Marcello Dell´Utri mali kontakty s mafiou.

Gaspare Spatuzza, ktorý je odsúdený na doživotie za viaceré vraždy, pred súdom uviedol, že v roku 1993 mu jeho šéf Giuseppe Graviano povedal o dohode s Berlusconim, ktorá mala mafii zabezpečiť bližšie nešpecifikované "výhody". Multimiliardár vstúpil do politiky o pár mesiacov neskôr a víťazstvo vo voľbách v roku 1994 ho posunulo do premiérskeho kresla. Berlusconi i Dell'Utri označili obvinenia za smiešne a odmietli akékoľvek väzby na mafiu.

Nicchi patrí k najmladším mafiánskym bossom. Druhým mužom Cosa Nostry sa stal po novembrovom zadržaní bossa Domenica Raccuaglia. Sicílsku mafiu teraz pravdepodobne vedie 51-ročný Matteo Messina Denaro, ktorý sa pred políciou skrýva už od roku 1993.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu