Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Policajti potvrdili: Český Clyde spáchal samovraždu

Pavel Tauchen
Pavel Tauchen

PLZEŇ - Väzeň na úteku Pavel Tauchen sa pri zatýkaní zastrelil sám. Podľa policajnej inšpekcie spáchal počas policajného zásahu v Hajanoch na Strakonicku samovraždu. Potvrdila to hovorkyňa inšpekcie Martina Lídlová. Nejasné zatiaľ zostáva, kto postrelil Tauchenovu manželku.

"Na základe doterajšieho vyšetrovania, svedeckých výpovedí na mieste zasahujúcich policajtov, vyjadrenia Tauchenovej, výsledkov pitvy Tauchena a výsledkov znaleckého skúmania bola jednoznačne vylúčená účasť tretej osoby na smrti Pavla Tauchena, väzeň na úteku spáchal samovraždu," uviedla hovorkyňa.

Ako a kým bola postrelená Tauchenova manželka, inšpekcia prešetruje. "Čakáme na vyhotovenie znaleckých posudkov a podľa výsledkov týchto posudkov budú stanovené ďalšie postupy vyšetrovania. Predpokladáme, že do konca decembra 2009 bude vyšetrovanie ukončené," dodala Lídlová.

Polícia sa pokúsila väzňa a jeho ženu zadržať 11. novembra večer v Hajanoch na Strakonicku. Tauchenová deň predtým namierila zbraň na eskortu sprevádzajúcu jej muža Pavla do nemocnice na ošetrenie, pri následnom úteku aj vystrelila. Po zadržaní skončila vo väzbe. Polícia ju obvinila z vydierania, útoku na verejného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia spáchaného formou pomoci. Hrozí jej až osemročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu