Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Manželku, ktorá oslobodila väzňa, údajne strelili do chrbta

Pavel Tauchen
Pavel Tauchen

PLZEŇ - Polícia obvinila Dagmar Tauchenovú z troch činov. Žena minulý utorok v Plzni prepadla eskortu a oslobodila svojho manžela väzňa Pavla Tauchena.

Ten pri prenasledovaní údajne spáchal samovraždu a Tauchenovú postrelili. Podľa jej advokáta policajti ju strelili do chrbta.

Ženu obvinili z vydierania, útoku na verejného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia spáchaného formou pomoci. Hrozí jej až osem rokov. Tauchenová si uznesenia prevzala v nemocnici, kde stále leží.

"Nebudem sa vyhýbať a alebo inak mariť vyšetrovanie, pretože katastrofa, ktorá mňa a manžela postihla, je konečným riešením celého problému. Je mi jedno, či budem odsúdená. Zmysel môjho života bol zmarený," povedala podľa servera Novinky.cz do protokolu Tauchenová.

Údajne odmietla odobratie vzorky DNA, nechce ani vypovedať s tým, že všetko podstatné už povedala. Iba upresnila, že trestných činov sa nedopustila. Jej advokát podal trestné oznámenie na policajta, ktorý na Tauchenovú pri zatýkaní vystrelil. Žena vraj bola na úteku, neozbrojená a chrbtom k policajtovi.

Policajná inšpekcia žiadne nové skutočnosti neoznámila. Minulý týždeň len uviedla, že Tauchena nezabila strela z policajnej zbrane používané políciou. Údajnú samovraždu nechce komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu