Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Českého väzňa na úteku nezastrelili policajti!

Pavel Tauchena
Pavel Tauchena

PLZEŇ – Recidivistu na úteku Pavla Tauchena nezabila strela z policajnej zbrane. Na základe výsledkov pitvy to povedala hovorkyňa policajnej inšpekcie. Podľa serveru novinky.cz Tauchen spáchal samovraždu, polícia to nepotvrdila.

Inšpekcia preskúma všetky varianty streľby, teda zastrelenie Tauchena (42) a postrelenie jeho manželky Dagmar (28). Tauchenová je po operácii mimo nebezpečenstva života.

"Bola k nám privezená v kritickom stave, teraz je v stabilizovanom stave," povedala hovorkyňa plzenskej fakultnej nemocnice Renata Jenšíková. Podrobnosti o zranení odmietla povedať.

Inšpekcia preverí aj samotný policajný zásah proti recidivistovi a jeho žene. Začala vyšetrovanie pre podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Polícia stále nezverejnila, či ženu zranila strela z policajnej zbrane. Vyšetrovanie potrvá zrejme týždne. Tauchenova obhajkyňa Klára Slámová nechcela špekulovať, či by bol muž schopný vziať si život. "Neviem, čo prežíval, nikto nemáme kompletné a objektívne informácie," povedala. Manželia sa podľa nej veľmi milovali, vzali sa až tento rok, ale poznali sa dlhú dobu.

Žena prepadla v utorok väzenskú eskortu v plzenskej nemocnici a oslobodlia manžela. Potom ušli. Policajti pár odhalili v malej obci na Strakonicku. Po prestrelke zastavilo auto s manželmi asi 250 metrov od rodičovského domu, na kraji obce na poľnej ceste. Podľa neoficiálnych údajov bol mŕtvy Tauchen dnu, jeho postrelená žena niekoľko metrov od auta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu