Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Väzeň s manželkou na úteku sú možno za hranicami

Pavel Tauchen
Pavel Tauchen

PLZEŇ - Polícia nevylučuje, že väzeň Pavel Tauchen a jeho manželka Dagmar sú už mimo Česka. O úteku informovali nemeckých kolegov.

Žena včera popoludní vystrelila pri plzenskej fakultnej nemocnici na eskortu, ktorá odvádzala väzňa na vyšetrenie. Obaja potom utiekli a zrejme ešte s jedným komplicom ušli autom.

"Stále prebieha veľmi intenzívne pátranie, polícia vyhodnocuje všetky stopy a informácie," uviedla policajná hovorkyňa Pavla Soukupová.

Kriminalisti zatiaľ nenašli ani tmavo modrú Škodu Fabia, v ktorej ušli. Nevedia ani, kto by mohol byť prípadným ďalším komplicom v úteku. Po Tauchenovi (42) a jeho manželke (28) vyhlásili celoštátne pátranie.

Polícia už odstránila zátarasy na cestách, ale na západe Čiech pokračuje vo veľmi rozsiahlych kontrolách. Recidivista Tauchen je údajne veľmi nebezpečný páchateľ. Polícia varovala ľudí, aby sa rozhodne nesnažili ozbrojenú utekajúcu posádku auta zadržiavať, ale aby zavolali na linku 158.

Tauchen už raz z väzenia utiekol. V júli 1999 z väznice na Příbramsku. Polícia ho potom zadržala v novembri toho istého roka pri Prahe a pri zadržaní ho postrelila. Tauchen spolu s komplicom Pavlom Kočovským dostal trest päť rokov za otváranie trezorov výbušninou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu