Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Policajti sa na oslave opili, kričali rasistické heslá a hajlovali

ilustračné foto
ilustračné foto

BRNO - Na oslave to policajti poriadne roztočili. Slávili narodenie kolegovej dcéry. Podľa svedkyne v brnianskej reštaurácii vykrikovali rasistické heslá a jeden navyše vraj aj hajloval. Píše Mladá fronta Dnes.

"Ak existujú ľudia, ktorí sú schopní to dosvedčiť, tak som pripravený veci riešiť," reagoval na udalosť námestník riaditeľa juhomoravskej polície Petr Sikora.

Pripustil, že by mohol dať podnet Inšpekciu ministerstva vnútra. Svedkyňa vraj tvrdí, že hneď ako policajti do reštaurácie prišli, začali vyspevovať rasistické hity od Orlíku, nadávali si do Židov a jeden z nich nakoniec začal aj hajlovať". Policajti mali vykrikovať okrem iného texty pesničiek "ja som beloch, biela sila".

Podľa MfD si časť krčmy pre súkromnú oslavu zarezervoval policajt Daniel Sochor, ktorý pracuje na oddelení hospodárskej kriminality. Sochor najskôr slová svedkyne zapieral, ale nakoniec pripustil, že sa niečo také mohlo stať, ale nepamätá si to. "Veľa sa tam pilo. Ak to niekto z nás urobil, bola to hlúposť, určite nie úmysel," uviedol.

Podľa denníka sa Sochor zaprisahal, že nie je rasista - údajne aj jeho manželka patrí k istej národnostnej menšine.

"Ak tam niekto hajloval alebo preukazoval iné prejavy xenofóbie a rasovej neznášanlivosti, tak je to neprijateľné. Takýto človek musí okamžite preč od kriminálnej polície," vyhlásil nadriadený Sikora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu