Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Vraha dcéry uniesol do cudziny, aby neunikol trestu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Francúzske súdy riešia bizarný prípad. André Bamberski (72) dal uniesť z Nemecka do Francúzska lekára Dietera Krombacha (74). Podľa francúzskych súdov zabil v roku 1982 Bamberského dcéru Kalinku. Nemecko ho však nevydalo. Blížilo sa premlčanie trestu, muž preto násilím Krombacha previezol do Francúzska.

Matka Kalinky sa po rozchode s Bamberskim zoznámila s nemeckým kardiológom Krombachom a s dcérou sa spoločne v lete 1982 usadili Nemecku. Dievča krátko na to zomrelo. Pitva v Nemecku presnú príčinu smrti nezistila. Opakovaná pitva o tri roky neskôr vo Francúzsku však vraj ukázala, že dievčina mala injekčné vpichy do žily na oboch predlaktiach a poranenia na genitáliách.

Bamberski je presvedčený, že ju znásilnil a zabil Krombach. Pri opakovanom procese vo Francúzsku o 13 rokov neskôr, Krombacha odsúdili v neprítomnosti na 15 rokov. Nemecko ho však odmietlo vydať. V roku 1997 ale lekára v Nemecku odsúdili na dva roky s podmienkou za to, že zneužil počas narkózy svoju pacientku (16).

Minulú nedeľu Krombacha uniesli a našli ho spútaného a zbitého v Štrasburgu pri vchode jedného domu. Bamberski priznal, že dal súhlas istým ľuďom na prevoz Krombacha do Francúzska, ale neobjednal si jeho zbitie. Proces s lekárom za údajné zabitie dievčaťa vo Francúzsku asi znova otvoria. Biologický otec obete bude zrejme tiež stíhaný za únos. Zatiaľ bol ale prepustený a je vyšetrovaný na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu