Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polański v opatere lekárov, má depresie!

Roman Polański
Roman Polański (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Režisér Roman Polański, ktorého zatkli 26. septembra na filmovom festivale v Zürichu, bol pre zdravotné problémy prevezený z väzenia do opatery lekárov. V sobotu to potvrdil jeho francúzsky právnik.

"Všetko, čo viem, je to, že bol prevezený z väznice k lekárom. Neviem kde presne sa nachádza a netuším ani kedy sa vráti späť do väzenia," uviedol jeho právnik Herve Temime pre agentúru Reuters. Svetoznámy filmový tvorca, ktorý má francúzske a poľské občianstvo, trpel v posledných dňoch depresiami.

"Je vo veľmi nevyrovnanom stave mysle," povedal Temime. Sedemdesiatšesťročného režiséra filmov Rosemary má dieťatko (1968), Čínska štvrť (1974) či Pianista (2002) zatkli na základe medzinárodného zatykača vydaného v roku 2005. Polański sa v roku 1977 priznal, že mal pohlavný styk s 13-ročným dievčaťom a uzavrel dohodu o vine a treste.

V roku 1978 však ušiel do Francúzska, kde bol mimo dosahu americkej jurisdikcie. V USA mu naďalej hrozí 50 rokov za mrežami. Americké súdy majú na podanie oficiálnej žiadosti o jeho vydanie lehotu 60 dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu