Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Jiřinu Jiráskovú prepustia o týždeň z nemocnice!

Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková

PRAHA - Jiřinu Jiráskovú by mohli na budúci týždeň prepustiť z nemocnice. Populárna herečka potvrdila v telefonickom rozhovore dnes popoludní. Priznala však, že sa narodila ako skeptik a s postupujúcimi rokmi jej skepsa narastá.

"Veľmi často som potom príjemne prekvapená, pretože čakám to najhoršie - a ono nie vždy to tak je. Lekári hovoria, že ma budúci týždeň pustia, ale ja pri tej skepse zostanem," uviedla Jirásková, ktorá sa najmä v posledných dňoch cíti podstatne lepšie . "Nie je to pozvoľné, zrazu sú to skoky," dodala. Informáciu o jej zlepšujúcom sa zdravotnom stave potvrdila aj hovorkyňa nemocnice Petra Pekařová.

"Keď pôjde všetko dobre, mohli by ju naozaj prepustiť," konštatovala hovorkyňa. Jiráskovú hospitalizovali 19. septembra vo veľmi vážnom stave, ktorý si vyžiadal okamžitú a náročnú operáciu brušnej dutiny. Tá bola v jej prípade už piatou v posledných dvoch rokoch. Herečke vraj pomáha priazeň verejnosti aj kolegov z hereckej brandže, denne dostáva aj veľa listov.

"Návštevy ma tešia, sú veľmi milé, ale neviem, či sú príjemné aj tým, ktorí za mnou chodia. Pretože keď sem príde Lucinka Bílá, Katka Brožová, Dáša Havlová, Jana Brejchová alebo Jaromír Hanzlík, tak všetci tí ľudia, ktorí sú dole , na nich potom čakajú, až pôjdu späť," vysvetlila Jirásková.

V nemocnici ju navštívil aj režisér Jiří Adamec, ktorý s ňou niekoľko rokov nakrúcal seriál Poisťovňa šťastia. Pravidelne za ňou chodí riaditeľ pražského Divadla na Vinohradoch Jindřich Gregorini. "Obom som sľúbila, že profesie zvoľním a obmedzím počet svojich inscenácií v repertoári. Budem robiť len niečo a budem sa šetriť," podotkla obľúbená herečka. Vo Vinohradskom divadle krátko pred hospitalizáciou skúšala s umeleckým šéfom Martinom Stropnickým javiskovú verziu filmu Federika Felliniho Skúška orchestra.

Premiéra je plánovaná na 22. októbra. Úlohu alternuje s novou členkou tejto scény Luciou Polišenskou. Len máloktorý český herec je tak výrazne spätý s menom scény, na ktorej javisku vystupuje, ako Jiřina Jirásková s Divadlom na Vinohradoch. Jeho členkou je od roku 1951. Zatiaľ na tejto scéne stvárnila viac ako stovku úloh. Často sa objavuje aj na plátnach kín a na televíznych obrazovkách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu