Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vo France Télécom sa zabilo už 24 ľudí

France Télécom
France Télécom

PARÍŽ – Francúzska telekomunikačná spoločnosť má problém. Za posledný rok a pol spáchalo samovraždu už 24 zamestnancov. Najnovšie muž (50) skočil z diaľničného viaduktu. Podľa vdovy podľahol tlaku, ktorému bol v zamestnaní vystavený.

"Stále, bez prestávky hovoril o všetkých tých reštrukturalizáciách. Ľuďom sú vnucované posty, nedáva sa im žiadna možnosť voľby," povedala žena.

Vedenie obrieho France Télécom sa snaží prispôsobiť túto bývalú monopolnú štátnu spoločnosť novým, ostro konkurenčným podmienkam.

Generálny riaditeľ spoločnosti Didier Lombard navštívil Annecy, kde samovrah pracoval. Vyhlásil, že spoločnosť prestáva na celoštátnej úrovni uplatňovať zásadu systematického presunu kádrov každé tri roky.

Lombardova pozícia je stále nahnutejšia. Opozičná Socialistická strana ho vyzvala na odstúpenie a komunisti žiadajú vytvorenie parlamentnej vyšetrovacej komisie. Aj šéf poslaneckej frakcie pravicového vládneho Zväzu pre ľudové hnutie Jean-Francois Cope vyslovil pochybnosti o zásade mobility zamestnancov, ktorá sa v podniku uplatňovala.

Lombarda si v polovici tohto mesiaca pozval minister práce Xavier Darcos a odporučil mu, aby spoločnosť pri organizácii práce brala väčšie ohľady na zamestnancov. Denník Le Monde vtedy zhromaždil svedectvo niekoľkých z nich. Tí uviedli, že na niektorých úsekoch panuje doslova teror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu