Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Miestenky na pápeža predávajú na čiernom trhu

Pápež Benedict XVI
Pápež Benedict XVI (Zdroj: SITA)

BRNO - Brnenské biskupstvo zaznamenalo prvý prípad predaja miesteniek na pápežskú omšu na čiernom trhu. V pútnickom mieste vo Vranove u Brna ich údajne ponúkala neznáma žena. Miestenky sú pritom zadarmo a podľa biskupstva je ich stále dostatok.

Hovorkyňa biskupstva Martina Jandlová vyzýva veriacich, aby na prípadné ponuky nereagovali a miestenky radšej získali bežným a bezplatným spôsobom. "Napriek tomu, že od začiatku hovoríme, že miestenky sú zadarmo, že slúžia najmä pre lepšiu orientáciu pútnikov na ploche a že je ich dostatočné množstvo, máme prvé signály, že sa miestenky pochybne ponúkajú na predaj," povedala Jandlová.

Areál pre pápežskú omšu je rozdelený do viacerých sektorov. Miestenky určujú, do ktorého sektora veriaci pôjde. Kto si zabezpečil miestenky hneď na začiatku, bude najbližšie k pódiu.

"Ale aj miesta vo vzdialenejších sektoroch budú mať vďaka veľkoplošným obrazovkám dobre sprístupnené dianie na pódiu," uviedla Jandlová.

Do areálu sa podľa nej dostanú aj ľudia, ktorí prídu na poslednú chvíľu a bez prihlásenia vopred.

Pápež Benedikt XVI príde do Brna 27. septembra. Na letiskovej ploche v Brne-Tuřanoch odslúži omšu. Usporiadatelia očakávajú, že príde asi 100 tisíc ľudí z Česka i cudziny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu