Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia chytila dvanásť rokov „mŕtveho“ muža!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Policajti zatkli v Českých Budějoviciach muža, ktorý pred dvanástimi rokmi fingoval v cudzine smrť, aby sa vyhol väzeniu. Potom žil pod menom svojho príbuzného. Píše to dnešné Právo. Zadržaný muž sa k svojej pravej identite priznal.

Podnikateľa (41) v roku 1997 odsúdili za krádež, poškodzovanie cudzej veci a porušovanie domovej slobody na 7,5 roka väzenia. Ešte toho istého roku však pod identitou jedného zo svojich príbuzných, utiekol do Talianska, kde zinscenoval smrť utopením. V Česku bol potom vyhlásený za mŕtveho a súdy zrušili medzinárodný zatykač, ktorý na neho po jeho úteku vydali.

Do Česka sa muž vrátil pred dvoma rokmi a pod menom svojho príbuzného znova podnikal. Potom, ako na neho niekto upozornil políciu, začali podnikateľa sledovať príslušníci Útvaru cieleného pátrania a minulý týždeň ho zatkli.

"Sudca musel znovu vydať zatykač, aby policajti vôbec mohli odsúdeného zadržať. Ten bol totiž už vlastne mŕtvy," povedala hovorkyňa kriminálnej polície Pavla Kopecká. Podľa nej bol muž zatknutím tak prekvapený, že nekládol odpor a priznal sa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu