Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Zahraniční vojaci zastrelili 12-ročné dievča!

(Zdroj: SITA)

HERÁT - Medzinárodné jednotky v Afganistane pod vedením NATO zabili 12-ročné dievča, pri streľbe zranili aj ďalších dvoch civilistov vo vozidle v blízkosti ich konvoja. Hovorca talianskych vojakov v meste Herát na západe krajiny incident potvrdil, no uviedol aj to, že vojaci sa báli samovražedného útoku a ešte pred streľbou varovali civilistov, aby sa k nim nepribližovali.

Dievča a jej rodina cestovali do Herátu zo susednej provincie na svadbu, keď okolo nich v opačnom smere prechádzali vojenské jednotky. "Zahraničné sily spustili paľbu na civilné vozidlo a zabili 12-ročné dievča, muža a ženu zranili," povedal policajný hovorca Abdal Raúf Ahmádí. Dievčaťu strelili do tváre, uviedol jej strýko Ahmad Walí, ktorý civilné vozidlo šoféroval.

"Pršalo a bola veľmi slabá viditeľnosť. Z ničoho nič som videl pred naším vozidlom streľbu a potom prešli v opačnom smere okolo nás zahraničné jednotky. Po ich odchode sme si všimli, že mojej neteri chýba polovica tváre, jej matka bola zranená na hrudi a ja som mal na tvári krv, čo spôsobili kúsky rozbitého okna na aute," opísal Walí situáciu.

Medzinárodné jednotky v Afganistane bojujúce proti povstalcom majú obavy pred samovražednými útokmi, niektoré z nich sa robia prostredníctvom vozidiel naložených výbušninami. Vojaci preto nedovoľujú civilistom priblížiť sa k nim. Napriek varovaniam však pomerne často dochádza k podobným tragickým incidentom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu