Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Vražda na psychiatrii: Muža upálil v kontajneri!

(Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Za vraždu muža v psychiatrickej liečebni v Kosmonosiach pôjde Marian Rafael s definitívnou platnosťou na doživotie do väzenia. Rafael svoju obeť najskôr okradol o peniaze a potom ju zatvoril do plastového kontajnera, pod ktorým zapálil oheň.

O doživotnom treste dnes rozhodol pražský Vrchný súd. Zamietol Rafaelove odvolanie. Celá hrozná udalosť sa stala ešte v februári minulého roka. Pacient psychiatrickej liečebne Rafael vtedy napadol muža, ktorého práve prepustili z ústavu. Tento pacient sa v minulosti často chválil, že keď ho prepustia, dostane väčšiu sumu našetrených peňazí.

Rafael mu zobral 24-tisíc českých korún a ďalšie cennosti. Potom ho zatvoril do plastového kontejnera na odpadky a zapálil pod ním oheň. Okolo horiaceho kontejnera poskakoval a vydával nezrozumiteľné škreky. Jeho obeť sa zadusila dymom a na 80 percentách tela mala popáleniny.

Rafael strávil v liečebniach celkovo 12 rokov. Ďalšie roky si odkrútil vo väzeniach. Súdy ho v minulosti potrestali za lúpež, znásilnenie neplnoletej dievčiny, obmedzovanie osobnej slobody a ublíženie na zdraví. Niekoľko jeho ďalších trestných stíhaní zastavili pre nepríčetnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu