Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Heparinový vrah Zelenka dostal doživotie!

(Zdroj: Jupiterimages)

BRNO - Doživotný trest pre bývalého zdravotníka havlíčkobrodskej nemocnice Petra Zelenku za vraždy pacientov heparinom platí. Najvyšší súd v Brne zamietol jeho dovolanie, povedal dnes hovorca súdu Petr Knötig.

Dovolanie bolo pre Zelenku poslednou možnosťou ako sa trestu vyhnúť. Neuspel, takže doživotie uložené Vrchným súdom v Prahe platí. Zelenka žiadal zrušenie právoplatného verdiktu tohto súdu a nové pojednávanie. Tvrdí, že sa nepodarilo jasne dokázať jeho úmysel zabiť pacientov, ktorým aplikoval heparin. Nesúhlasí tiež so závermi odborných posudkov.

Zelenka mal ako pracovník anestéziologicko-resuscitačného oddelenia nemocnice v Havlíčkovom Brode podávať pacientom heparin od mája do septembra 2006. Spôsobil im tak závažné zdravotné komplikácie. Zriedil im krv a niektorí ľudia vykrvácali.

Počas prípravného konania sa Zelenka ku spáchaniu všetkých činov priznal. Na hlavnom pojednávaní ale povedal, že heparin podal piatim ľuďom a na ostatných sa nepamätá. K pôvodnému priznaniu ho vraj donútili policajti násilím.

Súd Zelenkovi nakoniec dokázal, že zavraždil 7 ľudí a pri ďalších desiatich sa o to pokúsil. Podľa rozsudku podával pacientom heparin, aby dosiahol vlastné vzrušenie z krízovej situácie a následnej aktivity nemocničného personálu.

Tento rok v januári policajti zverejnili, že Zelenka má zrejme na svedomí ešte ďalšie 3 vraždy a jeden pokus o ňu. Vzhľadom na doživotný trest ho však už nebudú trestne stíhať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu