Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Desiatky zranených po zrážkach armády s demonštrantmi

Demonštrant v uliciach thajského Bangkoku Zobraziť galériu (6)
Demonštrant v uliciach thajského Bangkoku

BANGKOK - Najmenej 68 ľudí sa zranilo v pondelok ráno po tom, čo armáda použila na rozohnanie niekoľkých stoviek demonštrantov v Bangkoku slzný plyn, informovali záchranári.

Operácia sa uskutočnila deň po vyhlásení výnimočného stavu v hlavnom meste a v priľahlých oblastiach. "Vojaci na demonštrantov púšťali slzný plyn, aby sa rozišli. Do operácie je zapojených viac než 400 vojakov," uviedol predstaviteľ armády. Ako dodal, operácia stále prebieha. Vojaci začali strieľať do vzduchu a demonštranti sa dali na ústup. Dvoch ľudí s vážnejšími zraneniami museli previezť do nemocnice.

Thajský premiér Abhisit Vetčačiva v nedeľu vyzval obyvateľov, aby v súvislosti s politickým chaosom nepanikárili, ale spolupracovali s vládou a pomohli tak krízu zažehnať. Premiér v televíznom prejave však neposkytol žiadne detaily k tomu, ako plánuje krízu ukončiť.

Stúpenci zosadeného expremiéra Thaksina Šinavatru vystupňovali kampaň za odstúpenie vlády minulý týždeň sériou masových demonštrácií v Bangkoku. Napätie eskalovalo v sobotu, keď protivládni demonštranti vtrhli na miesto konania summitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v prímorskom letovisku Pattaya a vynútili si jeho zrušenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu