Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Aj Česko nasadí do boja proti kríze šrotovné

(Zdroj: TASR)

PRAHA - Odchádzajúca vláda českého premiéra Mirka Topolánka sa v stredu večer dohodla s opozičnou ČSSD na balíčku protikrízových opatrení.

Ten zahŕňa sedem návrhov, autorom štyroch z nich je opozícia, potvrdil podpredseda Paruobkovej strany Bohuslav Sobotka aj minister práce a sociálnych vecí Petr Nečas. Súčasťou balíčka je i tzv. šrotovné.

Topolánkov vládny kabinet, ktorému pred dvoma týždňami vyslovila česká Poslanecká snemovňa nedôveru, navrhol úľavy z odvodov na sociálnom poistení pre zamestnávateľov či zrýchlenie odpisov firemného majetku. Naopak, návrhy ČSSD obsahujú zvýšenie a predlženie podpory v nezamestnanosti, úľavy na dani za dieťa, zvýšenie prídavkov na dieťa a finančný príspevok pri kúpe nového vozidla za podmienky zošrotovania starého automobilu. Malo by isť o sumu 30 tisíc českých korún, výška ceny nového auta však musí byť maximálne pol milióna korún.

Zošrotované vozidlo musí spĺňať aj tú podmienku, že auto určené na likvidáciu, musí byť staršie ako desať rokov. Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu