Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dôchodkyňa si zabudla v električke celoživotné úspory

GOTHENBURG - Seniorka si zabudla v električke v Gothenburgu na západe Švédska svoje celoživotné úspory. Do banky, v ktorej chcela peniaze uložiť, podľa miestneho denníka The Local viezla 500.000 švédskych korún (okolo 43.660 eur).

Bývalá krajčírka (83) celé roky schovávala usporené peniaze doma. Nakoniec sa rozhodla, že si ich radšej uloží na bankový účet, kde mali byť v bezpečí.

Žena naplnila papierovú tašku až po okraj ruličkami bankoviek, každú v hodnote 10.000 švédskych korún, a vydala sa električkou do centra mesta. Keď ale vystúpila, na tašku zabudla.

Žena sa vraj najskôr hanbila povedať svojej rodine, čo sa jej prihodilo. Keď sa neskôr zdôverila, kontaktovali príbuzní dopravný podnik, ale peniaze boli dávno preč.

Udalosť sa stala 19. februára. "Nemyslím si, že je šanca dostať peniaze späť, ale pokiaľ ich niekto skutočne vráti, dostane samozrejme nálezné," povedala dôchodkyňa švédskemu denníku Aftonbladet.

Polícia vraj na prípad nazerá optimistickejšie. Podľa nej by mohol pomôcť identifikovať nálezcu peňazí záznam z bezpečnostnej kamery, ktorými sú električky v Gothenburgu vybavené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu