Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Český politik pozýval prostitútky z Východu, bral od nich peniaze!

Hotel Vyhlídka Zobraziť galériu (3)
Hotel Vyhlídka

PRAHA – Český sociálny demokrat Miloslav Mrština pozýval podľa denníka Mladá fronta Dnes (MfD) do Českej republiky prostitútky z východnej Európy. Údajne potom pracovali v nevestinci v jeho hoteli Vyhlídka a Mrština od nich údajne vyberal časť peňazí.

Denník dnes uviedol, že má k dispozícii Mrštinom podpísané pozývacie listy z rokov 1997 a 1998 nutné pre udelení víz. MfD rovnako zverejnila fotografiu tohto sociálnodemokratického politika v spoločnosti skromne oblečených žien, podľa denníka ide o obrázok z oslavy v spomínanom nevestinci.

MfD informoval o Mrštinovom údajnom angažmáne v prevádzkovaní verejného domu už minulý týždeň. Mrština vtedy vyhlásil, že svoj hotel Vyhlídka do roku 2000 prenajímal, zmluvu ale údajne vypovedal, keď získal podozrenie, že priestor slúži "k inému účelu podnikania, než k akému hotel nájomcovi prenajal".

Straníckemu grémiu sľúbil, že pozastaví svoje členstvo v ČSSD, vo štvrtok ale oznámil, že názor v priebehu víkendu zmenil. "Keď som sa v piatok a v sobotu dozvedel ešte ďalšie iné veci, že sa nejedná o útok len na mňa, ale možno aj na niekoho iného, tak som sa rozhodol, že v žiadnom prípade nebudem ustupovať ľuďom, ktorí takto manipulujú médiá, a členstvo si zatiaľ nepozastavím," uviedol pre Radiožurnál. Šéf ČSSD Jiří Paroubek vyhlásil, že je zmenou Mrštinovho názoru hlboko sklamaný. Ako uviedol, špekulácie o okolnostiach Mrštinovho podnikania ho šokujú a zároveň utvrdzujú v presvedčení, že od podobných praktík sa musí ČSSD dôrazne dištancovať.

MfD dnes napísala, že má dôkazy, z ktorých je zrejmé, že Mrština vedel, čo sa v podniku deje. Pozýval tam prostitútky z východnej Európy a potom od nich vyberal peniaze, uviedol denník. Dodal, že získal niekoľko svedectiev bývalých "zamestnankýň", ktoré podľa MfD preukazujú, že tento politik podnik sám prevádzkoval. Z týchto výpovedí denník niekoľkokrát cituje. Mrština už sa podľa MfD nechce k veci vyjadrovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu