Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Oko za oko: Mladíkovi za trest nakvapkajú do oka kyselinu!

TEHERÁN - Iránsky najvyšší súd potvrdil rozsudok, na základe ktorého majú oslepiť muža za to, že vylial kyselinu do tváre žene, ktorá si ho odmietla vziať a následne stratila zrak, informovala v utorok iránska tlač.

Súd v Teheráne v novembri nariadil, aby 27-ročnému Madžídovi do každého oka kvapli 10 kvapiek kyseliny sírovej v súlade s islamským trestom "oko za oko". Podľa médií najvyšší súd odvolanie muža odmietol a rozhodol, že "prvé rozhodnutie súdu bolo spravodlivé a môže byť vykonané".

Vinník sa priznal, že sa chcel pomstiť spolužiačke z univerzity Amení Bahramíovej za to, že pred štyrmi rokmi odmietla jeho žiadosť o ruku. Napriek dlhoročnej zdravotnej starostlivosti v Španielsku prišla 26-ročná žena o obe oči a stále má vážne poranenia na tvári i tele.

"Nech je ako ja," povedala pred súdom v Teheráne. "Nežiadam to kvôli sebe. Madžíd musí byť potrestaný, aby takíto ľudia vedeli, že nesmú oblievať dievčatá kyselinou," dodala. Za posledné roky došlo v Iráne k viacerým podobným prípadom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu