Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodiči demonštrovali za právo na pravostranné volanty

BRATISLAVA - Tisícky vodičov vo Vladivostoku v sobotu protestovali proti vládnym plánom zakázať používanie automobilov, ktoré majú volant umiestnený na pravej strane.

V ruskej oblasti Ďalekého východu neďaleko Japonska ľudia často jazdia na autách vyrobených pre krajiny, kde sa jazdí v ľavom pruhu. Kolóna asi dvoch tisíc automobilov spomaľovala a paralyzovala dopravu v celom meste. Vodiči sa následne zhromaždili v centre Vladivostoku a v rukách držali transparenty, ako napríklad "Máme právo na volanty vpravo!"

Jeden z organizátorov protestu Dmitrij Penjaz pred davom vyhlásil: "Ruskí byrokrati, poháňaní a financovaní domácimi výrobcami áut a západnými korporáciami, začali s masívnou kampaňou proti ojazdeným autám s volantom umiestneným vpravo." Viaceré skupiny reprezentujúce majiteľov týchto áut zorganizovali demonštráciu po tom, ako ruská vládna komisia 7. novembra prijala rozhodnutie o zákaze registrácií áut určených pre automobilové trhy, kde ľudia jazdia vľavo. Vodiči kritizovali aj iný návrh, na základe ktorého sa majú zvýšiť poplatky za dovoz automobilov zo zahraničia. Niekoľko ďalších podobných akcií zorganizovali aj obyvatelia v ďalších ruských mestách, vrátane Chabarovska a Južnosachalinska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu