Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Za vojnu v Gruzínsku a finančnú krízu sú zodpovedné USA, tvrdí Medvedev

Dimitrij Medvedev
Dimitrij Medvedev (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Dmitrij Medvedev obvinil v stredu vo svojom prvom prejave k národu od nástupu k moci Spojené štáty zo zodpovednosti za vojnu v Gruzínsku a za globálnu finančnú krízu.

Hneď na začiatku prejavu povedal, že vojna Ruska proti Gruzínsku bola výsledkom agresívnej americkej politiky a že sebeckosť USA viedla k súčasnej svetovej finančnej kríze. Medvedev ďalej povedal, že vojna v Gruzínsku zvýšila napätie v nepokojnom regióne a destabilizovala dlhodobé základy svetového poriadku. Jeho prejav bol úplne v súlade s prechádzajúcimi vyjadreniami jeho predchodcu Vladimira Putina. Medvedev zdôraznil, že Moskva "sa nestiahne z kaukazského regiónu".

K víťazstvu Baracka Obamu v prezidentských voľbách sa vyjadril námestník ruského ministra zahraničia Grigorij Karasin. Ako povedal, Rusko od víťazstva Baracka Obamu v prezidentských voľbách očakáva "nové prístupy" v rusko-amerických vzťahoch a konštruktívnu spoluprácu. "Všetci majú právo očakávať nový prístup USA ku všetkým dôležitým problémom vrátane vzťahov s Ruskom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu