Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dom významného politika tesne minuli rakety

DERA ISMAÍL CHÁN - Dve rakety v nedeľu tesne minuli dom významného pakistanského politika na severozápade krajiny, v meste Mardán však poškodili tri budovy. Ako uviedli oficiálne miesta, pri útoku Talibanu nikto nebol zranený a guvernér Severozápadnej hraničnej provincie Amir Hajdír Chán Hoti bol v čase útoku v metropole Péšavár.

Terčom povstalcov už boli viacerí politici provincie a podľa ministra informácií je "situácia je veľmi komplikovaná." Očakávajú ďalšie podobné incidenty. "Nezastavia sa. Čelíme situácii podobnej vojne," uviedol Mian Iftichár Hussajn.

Taliban zúrivo reagoval na údajný piatkový americký raketový útok v Severnom Vazíristane, pričom naznačil, že pri ňom zahynul jeden z čelných predstaviteľov hnutia. Militanti po útoku napádali miestnych obyvateľov, ktorých nazývali "predajný tovar," čo znamená, že ich považujú za špiónov, uviedla v nedeľu pakistanská spravodajská služba.

Dvaja obyvatelia podmienkou anonymity uviedli, že bojovníci Talibanu ich varovali, aby o útoku nehovorili a zakázali im prehľadať trosky po zásahu rakiet. Američania zrejme viackrát zaútočili z Afganistanu na skrýše al-Kájdy a Talibanu v severozápadnom Pakistane, čo vedenie krajiny odsúdilo ako porušenie suverenity krajiny.

Údajný piatkový útok v Severnom Vazíristane vláda nekomentovala, Taliban však reagoval zúrivo. Podľa pakistanskej spravodajskej služby hnev ozbrojencov môže znamenať, že zahynul významný člen hnutia, čo sa zatiaľ nepotvrdilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu