Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Zakázali zavádzajúcu reklamu na iPhone

(Zdroj: SITA)

V. BRITÁNIA - Reklamu na iPhone vo Veľkej Británii zakázali, pretože neoprávnene tvrdila, že zariadenie umožňuje používateľom prístup k všetkým obsahom internetu. Informovala o tom mimovládna organizácia na kontrolu reklamy.

Televízny spot zobrazuje ruku, ktorá používa iPhone a pozerá na internete rôzne webové stránky - predpoveď počasia, mapu letiska alebo informácie o hoteloch.

Hlas v pozadí zatiaľ divákom oznamuje, že "nikdy nevedia, ktorú časť internetu budú potrebovať... čo je dôvodom, prečo sú v iPhone dostupné všetky jeho časti".

Organizácia The Advertising Standards Authority (ASA) dostala dve sťažnosti od divákov, podľa ktorých je tvrdenie zavádzajúce, pretože iPhone nepodporuje softvérové časti Java alebo Flash.

Tie sú súčasťou takmer každého osobného počítača, ktorý umožňuje prístup k internetovým aplikáciám, ako sú multimédiá, videá alebo interaktívne hry. ASA podporila sťažnosti s tým, že reklama vzbudzuje "klamný dojem" internetových možností iPhoneu, pretože nevysvetľuje jeho obmedzenia.

Podľa výrobcu telefónu, spoločnosti Apple, reklama mala zdôrazniť možnosť iPhoneu prehliadať všetky internetové stránky. Firma tvrdí, že odkaz reklamy je zrejmý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu