Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Slepý novinár dostal pokutu, jazdil opitý na aute!

BRATISLAVA - Slepému novinárovi dnes súd vo Francúzsku vymeral mesačný podmienečný trest za jazdu pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu.

Okrem podmienky dostal novinár tiež pokutu vo výške 500 eur (15 063 Sk). Rovnaký trest čakal aj na majiteľa auta, ktorý sedel počas jazdy vedľa nevidiaceho novinára a tiež mu v krvi zistili prítomnosť alkoholu. Fotografovi (52) ešte okrem spomínaného trestu odobrali na päť mesiacov vodičský preukaz.

Dvojicu zatkli 25. júla skoro ráno, keď ich veľmi pomalá a kľukatá jazda sa nepozdávala policajnej hliadke. Policajti ich preto zastavili a vykonali im dychovú skúšku. Okrem prekvapenia, že vodič automobilu je slepý, obom zistili dvojnásobne prekročenú hladinu alkoholu v krvi, ktorá je povolená vo Francúzsku.

"Skutočne som chcel šoférovať. Vyslovil som svoje želanie a on (majiteľ auta) súhlasil," uviedol na súde novinár (29). Ako povedal fotograf, počas jazdy videl šťastnú tvár novinára a po celý čas držal jednu ruku na ručnej brzde a jednu ruku na volante.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu