Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Bývalý spolupracovník Putina si je istý: Kremeľ chce definitívne zničiť Macrona

Emmanuel Macron a Vladimir Putin
Emmanuel Macron a Vladimir Putin

MOSKVA - Francúzsky prezident Emmanuel Macron po debakli v eurovoľbách rozpustil parlament a vyhlásil nové voľby. Abbás Gallyamov, bývalý autor prejavov Vladimira Putina, sa obáva, že by teraz mohol šéf Kremľa zničiť Macrona.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron po trpkej porážke v eurovoľbách vyvodzuje tvrdé závery. V nedeľu rozpustil francúzske Národné zhromaždenie a o pár týždňov ohlásil nové voľby. Macron to plánuje využiť na rozšírenie svojej väčšiny a spomalenie úspechu pravicových nacionalistov. Riskantná hra! Abbas Gallyamov, bývalý autor prejavov Vladimira Putina, sa obáva, že by kremeľský líder mohol ovplyvniť voľby, a chce Macrona „zničiť“.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 838 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Medvedev vyzýva Scholza a Macrona, aby po eurovoľbách odstúpili

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev reagoval zlomyseľne na výsledky eurovolieb. Výsledky boli „reprezentáciou vašej nekompetentnej politiky podpory banderovského vedenia“ na Ukrajine „na úkor vlastného obyvateľstva a vašej idiotickej hospodárskej a migračnej politiky,“ napísal Medvedev na platforme X a pokračuje, že teraz je čas, aby kancelár Olaf Scholz a francúzsky prezident Emmanuel Macron rezignovali a skončili "na smetisku dejín."

Kremeľ obvinenia z manipulácie volieb odmieta

Kremeľ na rozdiel od Medvedeva komentoval výsledok opatrnejšie. Proeurópske a proukrajinské sily sú stále pri moci. Rusko bude vývoj pozorne sledovať, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Poprel obvinenia zo zasahovania do európskej politiky. 

Gallyamov si istý: Vladimir Putin chce „zničiť“ Macrona

Abbas Gallyamov si je však istý, že Vladimir Putin sa pokúsi podporiť Marine Le Penovú proti Emmanuelovi Macronovi. "Neviem, ako presne to urobí. Putin však využije všetky prostriedky, ktoré má, aby zabezpečil, že Macron prehrá," povedal Gallyamov pre britský Express. "Macron je pre Putina nepriateľom. Jeho vyhlásenia o Ukrajine sú jedným z dôvodov, prečo chce Macrona zničiť." A pokračuje: "Putin sa rozhodne snaží podporovať krajnú pravicu v Európe. Je o tom veľa dôkazov. Niet pochýb o tom, že víťazstvá krajnej pravice by pre seba považoval za dobrý výsledok."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu