Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Hororový let s krupobitím z Malorky na Schwechat: Poničený stroj! Iba TOTO videl pilot z kokpitu

Pilot z kokpitu nič nevidel. Zobraziť galériu (2)
Pilot z kokpitu nič nevidel. (Zdroj: X)

VIEDEŇ - Pri lete domov to bol čistý horor a bol zázrak, že pasažieri a posádka vyviazli bez zranení. Vďaka pilotovi, na ktorého sa každý mohol  spoľahnúť a to napriek tomu, že pri pristávaní nič nevidel.

Stovky zásahov a mnoho prasklín, okná kokpitu sa úplne rozbili: Pilot „Austrian Airlines“ zvládol pristávací manéver, keď letel úplne naslepo. Silné krupobitie odtrhlo celý nos Airbusu A320 rakúskej dcérskej spoločnosti Lufthansy na lete z Malorky do Viedne. Nespočetné kusy ľadu narážali na vrstvené sklo.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Fotografia zobrazuje zorné pole pilota

Fotografia z kokpitu ukazuje, ako bol pilot obmedzený vo výhľade: Všetko, čo videl, boli praskliny. Tento slepý let musel byť pre neho nočnou morou.

Pilot z kokpitu nič nevidel.
Zobraziť galériu (2)
Pilot z kokpitu nič nevidel.  (Zdroj: X/@ihaviation)

Lietadlo odštartovalo z Palmy na Malorke v nedeľu okolo 15:30 a počas letu sa opakovali turbulencie. O prípade ako prvý informovali noviny „Krone“.

Pol hodiny pred pristátím bolo zrazu cítiť prudké otrasy. Počasie posádku úplne zaskočilo. Nastalo mega krupobitie. Šokujúce oznámenie pilota: Na lietadle Airbus prasklo predné sklo. Z kokpitu sa ozvalo tiesňové volanie „Mayday“, potom musel pilot klesnúť – so "zaviazanými očami" a s dobrými nervami. Ale vzdušnému hrdinovi sa podarilo pristáť presne.

AUA potvrdila incident a vysvetlila, že búrková bunka, do ktorej vstúpil let „OS434“, nebola vopred viditeľná na meteorologickom radare.

Pasažieri si až po vystúpení uvedomili, že z hrôzy unikli len vďaka skúsenostiam pilota: Celý nos lietadla bol odtrhnutý, kupola radaru úplne zdemolovaná, okná kokpitu úplne zničené a niekoľko panelov odpadlo. Len zázrakom sa nikto nezranil.

Viac o téme: LietadloBúrkaKrúpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu