Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Ste takí hlúpi ako tento stôl! Šéf Kremľa prehovoril o možnom útoku na štáty NATO, dá sa mu veriť?

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Vladimir Putin sa na stretnutí s predstaviteľmi medzinárodnej tlače vysmieval obavám z možného útoku na štáty NATO. Šéf Kremľa tieto obavy označuje za „nezmysel“. Nikto mu však nechce veriť.

Ruská útočná vojna na Ukrajine zúri už viac ako dva roky. Hoci sa Vladimir Putin a jeho spojenci v minulosti opakovane vyhrážali Západu, šéf Kremľa označuje obavy z útoku na území NATO za „nezmysel“. Môžete však tomuto tvrdeniu skutočne veriť?

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 834 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Putin označil možný útok na štáty NATO za „úplný nezmysel“

Vladimir Putin na stretnutí s predstaviteľmi veľkých medzinárodných tlačových agentúr v Petrohrade vyjadril svoj názor na obavy Západu. Anton Geraščenko, bývalý námestník ukrajinského ministra vnútra, zverejnil nahrávku s anglickými titulkami na platforme X (predtým Twitter). "Prišli ste s tým, že Rusko chce zaútočiť na NATO. Stratil ste rozum? Ste hlúpi ako tento stôl. Kto to vymyslel? To je nezmysel! Úplný nezmysel," povedal šéf Kremľa. Ruský prezident vyhlásil, že svoje jadrové zbrane Rusko použije len v obranných situáciách. "Z akéhokoľvek dôvodu si na Západe myslia, že Rusko to nikdy nepoužije. Máme jadrovú doktrínu. Pozrite sa, čo je tam napísané. Ak niekoho činy ohrozujú našu suverenitu, považujeme za možné použiť všetky prostriedky, ktoré máme. Toto nemôžno brať na ľahkú váhu, treba to riešiť profesionálne.“ povedal Putin.

Dá sa skutočne dôverovať šéfovi Kremľa?

Ale slovám šéfa Kremľa bude ťažké uveriť. Už pred inváziou na Ukrajinu Vladimir Putin opakovane až do konca popieral svoje plány na útok. „Nemusím vám pripomínať, že Rusko pred totálnou inváziou odmietlo útok na Ukrajinu ako ‚nezmysel‘,“ píše Geraščenko na videu.

Viac o téme: RuskoNATOVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu