Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Na severe Francúzska zasiahol blesk futbalové ihrisko! Zahynul miestny tréner

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Futbalové ihrisko v meste Courrires na severe Francúzska zasiahol vo štvrtok večer blesk, a to práve v čase, keď tam prebiehal tréning miestneho klubu. Vyžiadal si život trénera klubu. Zranenia utrpelo aj ďalších šesť osôb, z ktorých dve sú vo vážnom stave, píšu o tom miestne médiá a agentúra DPA.

Podľa polície je zosnulým 33-ročný muž, ktorý bol trénerom miestneho futbalového klubu. Utrpel zástavu srdca a privolaným lekárom sa ho napriek dlhej snahe už nepodarilo oživiť.

archívne video

Blesky počas snehovej kalamity v Buffale (Zdroj: Facebook/Brandon Orr)

Dve zranené osoby vo veku 44 a 25 rokov sú vo vážnom stave. S bolesťami hrudníka ich previezli do nemocnice v neďalekom meste Lens. Ošetrení boli aj štyria ďalší muži s ľahšími zraneniami, vrátane popálenín a bolestí hlavy. Hospitalizovali ich v nemocniciach v Lens alebo neďalekej obci Bois-Bernard.

Na ihrisku bolo okrem trénera a zranených v čase zásahu bleskom aj ďalších 29 ľudí. Podľa tamojších úradov utrpeli šok, no vyviazli bez zranení. Na mieste zasahovalo päť sanitiek, zhruba 25 záchranárov, ako aj lekárske tímy vrátane psychológov.

Viac o téme: BleskTrénerFutbalové ihriskoFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu