Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Poriadna hanba: VIDEO Slovák sa snažil úplatkom zmierniť trest, českým policajtom hodil na sedadlo dve päťstovky!

Slovák si v Českej republike poriadne zavaril, policajtom ponúkal úplatok 1000 korún českých
Slovák si v Českej republike poriadne zavaril, policajtom ponúkal úplatok 1000 korún českých (Zdroj: Youtube/Policie ČR)

VRBNO POD PRADĚDEM – Kuriózny prípadom sa zoberá polícia z obvodného oddelenia Vrbno pod Pradědem. Pri bežnej kontrole prichytili vodiča, ktorý počas jazdy nebol pripútaný bezpečnostným pásom a uložili mu blokovú pokutu vo výške 1500 korún českých. Potom sa však do incidentu zapojil jeho spolujazdec a prípad sa poriadne zamotal.

Celý incident sa odohral v služobnom vozidle polície, keď vodičovi vypisovali blokovú pokutu. Spolujazdec vtedy prišiel s ponukou, „ktorá sa neodmieta“ a s vyjadrením, že údajne „každý potrebuje nejakú korunku“. Ponúkol im finančnú odmenu vo výške 1000 korún českých, ak priestupok nebudú riešiť oficiálnou cestou. Podľa policajnej hovorkyne Kateřiny Kubzovej bol zo spolujazdca dokonca cítiť alkohol.

Policajti muža upozornili, že ide o protiprávne konanie. Keď jeden z policajtov vystúpil z auta, odvážny spolujazdec spomínané dve päťstovky hodil do auta cez otvorené okno. Policajt ho ihneď vyzval na predloženie dokladu totožnosti, odhodené peniaze mu vrátili a muž bol vzatý s takmer dvomi promile alkoholu na záchytku. Neskôr muž priznal, že jeho konanie bolo ovplyvnené alkoholom v krvi. Prípad si prevzali kriminalisti a mužovi hrozí trest odňatia slobody vo výške až 6 rokov.

Viac o téme: úplatokPolícia ČRBloková pokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu