Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľká policajná akcia pri hraniciach: Ozbrojení muži vtrhli do domu a spútali ľudí, pátra po nich aj vrtuľník!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek)

PLZEŇ - Ozbrojení muži v noci vtrhli do domu v obci v Plzenskom kraji pri hraniciach s Nemeckom a spútali niekoľko ľudí. Pátrajú po nich policajti z Českej republiky a Nemecka, ktorí nasadili aj vrtuľník. Bližšie informácie zatiaľ nechcú poskytnúť.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

Informuje o tom policajná hovorkyňa Dagmar Brožová. Záchranná služba na mieste nezasahovala, uviedla hovorkyňa Mária Svobodová. "V nočných hodinách sme na tiesňovú linku prijali telefonát o ozbrojených mužoch, ktorí sa vlámali do domu v obci v pohraničnej oblasti Plzenského kraja a následne spútali niekoľko osôb. Na miesto okamžite vyrazilo niekoľko policajných hliadok, ktorí začali po neznámych páchateľoch pátrať,“ uviedla polícia.

Privolaný bol policajný psovod so služobným psom a nasadený bol aj vrtuľník. Do pátrania boli prizvaní aj nemeckí policajti. "Vyvíjame maximálne úsilie na zadržanie podozrivých osôb. V súčasnosti vedieme trestné konanie, preto nebudeme poskytovať ďalšie informácie. Ďalšie informácie poskytneme čo najskôr,“ dodala Brožová.

Podľa zistení MF DNES prepadnutí ľudia vyviazli bez zranení, ale páchatelia ich okradli. Novinky.cz informovali, že nemeckého podnikateľa a jeho rodinu mali zviazať traja muži v čiernych kombinézach. Spravodajský server krimi-plzen uviedol, že do domu vošli ozbrojení muži v kuklách a falošných policajných uniformách.

Viac o téme: PlzeňPolicajný vrtuľníkOzbrojená lúpež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu