Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Rakúsku sa strhla lavína! Zasiahla nemeckých turistov: Jeden z nich zahynul

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Contamines Montjoie via AP)

MNÍCHOV - Rakúske úrady informovali v utorok o lavíne v Alpách, ktorá strhla dvoch devätnásťročných nemeckých turistov. Jeden z nich neprežil a druhý je vo vážnom stave, informuje agentúra DPA.

Sedemčlenná skupina turistov pochádzala z južného Bavorska. Udalosť sa odohrala v blízkosti mestečka Pertisau ležiaceho v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko, na vrchu Bärenkopf, čo v preklade znamená "medvedia hlava".

archívne video

Zásah horských záchranárov pri lavínovej nehode vo Fľaške (Zdroj: hzs.sk)

Zlé poveternostné podmienky

Skupina sa v nadmorskej výške 1800 metrov pre zlé poveternostné podmienky v dôsledku snehu otočila a zamierila nadol. Podľa polície ich však zasiahla lavína. Spustila sa asi 30 metrov nad nimi a strhla dvoch mladých mužov, ktorí boli od skupiny oddelení. Záchranný tím následne po vyše hodine od incidentu objavil približne o 330 metrov nižšie bezvládne telo ležiace zhruba jeden meter pod snehom.

Druhého muža lavína odniesla asi o 250 metrov, pomocou vrtuľníka sa ho však podarilo zachrániť a previezť do nemocnice. Polícia zatiaľ podrobnosti o jeho stave nezverejnila. Podľa internetovej stránky Avalanche Report hrozí lavínové nebezpečenstvo vo viacerých alpských regiónoch.

Viac o téme: LavínaObeťRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu