Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V americkom štáte Missouri popravili dvojnásobného vraha: Išlo o vzácny prípad

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Muž z amerického štátu Missouri odsúdený za vraždu svojej sesternice a jej manžela bol v utorok popravený, napriek množiacim sa výzvam na ušetrenie jeho života. Informuje o tom správa z tlačovej agentúry AFP.

Brian Dorsey (52) bol vyhlásený za mŕtveho o 18.11 h centrálneho času (v stredu o 01.11 h SELČ) po podaní smrtiacej injekcie. Vraždy Sarah Bonnieovej (25) a jej manžela Bena Bonnieho (28) spáchal v roku 2006 v meste New Bloomfield v Missouri.

archívne video

Druhá poprava

Dorsey sa priznal k zastreleniu manželov brokovnicou. Čin spáchal, keď ho pozvali do bytu na noc, aby ho ochránili pred drogovými dílermi, ktorí sa pokúšali získať od neho dlh. Štvorročná dcéra Bonnieovcov, ktorá bola v dome v čase vrážd, nebola zranená.

V žiadosti podanej na Najvyššom súde o odklad popravy obhajcovia Dorseyho uviedli, že ide o "vzácny prípad". "Brian Dorsey spáchal trestný čin počas psychózy navodenej drogami," uviedli obhajcovia. "Počas mnohých rokov v cele smrti, mimo okolností, ktoré viedli k jeho psychóze, viedol Dorsey zdravý život," dodali.

Medzi ľuďmi žiadajúcimi milosť boli rímskokatolícki biskupi z Missouri a 70 zamestnancov väznice, kde bol Dorsey väznený posledných 17 rokov. Na milosť vyzvali aj bývalý predsedajúci sudca Najvyššieho súdu v Missouri Michael Wolff, niekoľko republikánskych zákonodarcov v Missouri a päť sudcov, ktorí vyniesli nad Dorseym rozsudok smrti.

Viac o téme: VrahPopravaMissouri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu