Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vychovávateľku Janu (†52) zavraždil exmanžel priamo na ulici: Mrazivé odkazy Pavla pred brutálnou popravou

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

SENICA - Slovensko sa spamätáva z ďalšieho brutálneho činu. V Senici zomrela po zásahu strelnou zbraňou na Ulici V. Paulínyho-Tótha 52-ročná žena. Páchateľom mal byť jej bývalý manžel, ktorý z miesta činu utiekol. Asi po pol hodine ho našla policajná hliadka pri obchodnom dome pri židovskom cintoríne, kde 51-ročný Pavol obrátil zbraň proti sebe. Nebohá Jana bola obľúbenou vychovávateľkou na miestnej základnej škole.

archívne video

Hazardér na diaľnici cúval do protismeru (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Jana išla akurát odchádzala z práce domov a sadala na bicykel, keď ju niekoľkokrát zo zbrane zasiahol jej bývalý manžel. Po ohlásení streľby Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR ihneď vyslalo na miesto streľby ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci.

Podľa hovorkyne Petry Klimešovej už žene nedokázali pomôcť a lekár na mieste konštatoval exitus. Podľa trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej polícia na miesto okamžite po nahlásení skutku vyslala viaceré hliadky, ktoré pátrali po páchateľovi. Exmanžel Pavol následne spáchal samotvraždu.

Spolu mali dve dcéry a podľa reakcií jej známych na sociálnych sieťach na deti ostala len ich babka.„Ona bola top vychovávateľka, toto si nezaslúžila. Bývalý manžel na ňu žiarlil. Prenasledoval ju," napísal jeden z nich na sociálnej sieti. Iný hovorí o manželovi ako o psychopatovi, ktorý vzal deťom ich mamu. 

Mrazivé odkazy Pavla na sociálnej sieti deň pred streľbou

"Ešte včera sme sa spolu rozprávali, a bol v pohode. Neviem čo sa stalo v jeho hlave," napísal vo štvrtok sused Janinho exmanžela. Pavol však v stredu večer uverejnil na sociálnej sieti citáty, z ktorých v súvislosti s poslednými udalosťami behá mráz po chrbte. "Raz príde čas, keď niektorí ľudia budú ľutovať, že sa k tebe správali zle," píše sa v jednom z nich. 

Vychovávateľku Janu (†52) zavraždil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/P.H.)

O pár hodín, už neskoro večer, uverejnil ďalší, v ktorom sa písalo "Keď niekomu zničíš život klamstvami, ber to ako pôžičku, vráti sa ti to aj s úrokmi."

Vychovávateľku Janu (†52) zavraždil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/P.H.)

Úmrtie ženy vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin vraždy

Krajský vyšetrovateľ začal vo veci úmrtia 52-ročnej ženy zo Senice trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. V prípade nálezu mužského tela vedú trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Informuje o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"Polícia po nahlásení udalosti vyslala na miesto všetky dostupné hliadky, ktoré miesto činu uzavreli a zároveň začali pátranie po horúcej stope, po podozrivom 51 ročnom mužovi. Ten sa nakoniec našiel v miestnom parku, v meste Senica bez známok života. Na miesto činu polícia prizvala aj obhliadajúceho lekára a expertov z KEÚ Bratislava, ktorí sa vyjadria k presným príčinám úmrtí," priblížila Linkešová. Policajti aj dnes pokračujú v ďalších procesných úkonoch, ktoré majú za cieľ objasniť motív vraždy a všetky okolnosti, ktoré udalosti v meste Senica predchádzali.

Viac o téme: StreľbaSenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu