Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Búrka zabila štyroch ľudí, zranila ďalších piatich

KYJEV - Silná búrka sa v pondelok popoludní prehnala západnou Ukrajinou, pričom zabila štyroch ľudí a zranila ďalších piatich. V utorok o tom informovali úrady. Zdroje z prostredia záchranárov uviedli, že búrka v pondelok popoludní zasiahla ľvovský región na západe krajiny.

Padajúce stromy zničili desiatky budov, niektoré z nich zachvátil požiar po zásahu blesku a niekoľko miest zostalo bez elektrickej energie.

V meste Ľvov, ktoré sa nachádza asi 550 kilometrov západne od Kyjeva, okno vytrhnuté z obytnej budovy zabilo mladú ženu. Dvaja ľudia prišli o život pri údere blesku, ktorý ich zasiahol v dedine počas toho, ako hrabali seno. Posledný muž zahynul pri zrútení budovy v meste v tej istej provincii. Úrady v utorok vyhlásili, že sa usilujú vyčistiť mesto, obnoviť prívod elektrickej energie a zabezpečiť pomoc obetiam búrky.

V ďalšom bývalom sovietskom štáte Gruzínsku zabila búrka troch ľudí. Zomreli počas víkendu vo východogruzínskom regióne Achmeta pri zosuve bahna spôsobenom silnými dažďami. V utorok o tom informoval predstaviteľ miestnych úradov Georgy Botkoveli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu